Home in Antwerpen – Sculp(IT)

Silvia Mertens and Pieter Peerlings of the Belgian architecture studio Sculp(IT) designed a building for living and working between two existing buildings. In fact, it was made in a 2,4m by 5,5m gap. It is a home for two that is nothing more than a steel frame with double wooden floors. The building has 3 floors (60m2): downstairs is for working, the first floor is for eating and cooking, the second for relaxing and the upper floor is a bedroom/bathroom area. The roof, of course, has a bath tub built in. Once the construction was completed, the staircase was put in place in one piece. The building has some symbolism in it as well – the street used to be a prostitution area of Antwerpen. I do have a slight problem with the bathroom, especially the toilet, but the house is tailored for the couple and is therefore perfect.

Slideshow: click

.

(via: Archinect, all photographies by Luc Roymans)

Advertisements

0 Responses to “Home in Antwerpen – Sculp(IT)”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: